TOP 10 Důvody, proč se těšit na novou sezonu NBA 2012/2013

V pořadí 67. sezona zámořské basketbalové ligy nám již klepe na dveře. Pojďme si tedy říci, proč se každý fanoušek bezedných košů musí na novou sezonu nedočkavě těšit! Ještě je dobré si sdělit, kdy tato basketbalová show vypukne. Bude to  30. října zápasem aktuálního držitele titulu Miami Heat proti zkušenému týmu Boston Celtics.

10. Hráči, které jsme v NBA ještě neviděli

Jako každý rok se můžeme očekávat příchod nových hráčů jako amerického reprezentanta na letošní olympiádě Anthony Davise. Ale přijdou i takoví hráči, kterým není zrovna 20 let a takovým příkladem je  argentinec Pablo Prigiony.

9. Nový tým Brooklyn Nets

Po tom, co se New Jersey Nets utápěli na konci tabulky a jejich haly mírně řečeno nebyly zdaleka naplněné, se ruský majitel rozhodl přestěhovat tým do Brooklynu, kde bude odpovídající chuť po basketbalu. Zajímavostí je, že tváří týmu je rappet Jay-z, což tento klub staví do pozice velice mediálně sledovaného. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že rozehrávač Williams zůstává a k němu se přidaly i další hvězdy jako Joe Johnson.

8. Kdo se stane nejlepším hráčem? střelcem?…

V létě, když byla olympiáda, jsme viděli většinu hvězd NBA pohromadě v jednom výběru.  Teď budou stát proti sobě a samozřejmě se budou snažit být co nejlepší. A kdo bude nejlepší zjitíme pomocí ocenění MVP. A kandidátů na tuto cenu je mnoho a nejenom z USA. Náš typ na nejlepšího hráče je “překvapivě” Lebron James, který je nejvšetranějším hráčem na světě! Také se můžeme těšit na další ocenění jako nejlepší obránce atd.

7. Kde bude Kobe Bryant v historické tabulce nastřílených bodů po letošní sezóně?

Určitě každého zajímá kolik bodů Kobe bude mít na svém kontě po konci své kariéry a jestli se stane nejlepší střelcem v historii. A kolikátý bude po této sezóně? Předběhne již Michaela Jordana? Na tyto otázky dostaneme odpovědi po této sezóně.

6. Lebron James a jeho hra potom co již získal titul?

O Lebronovi bylo známé, že když přijde finále, nedokáže hrát tak dobře jako obvykle a jeho bodový průměr klesá atd. To však změnil minulou sezónu, kdy vyhrál s Miami titul NBA. Nyní, když už prsten vlastní mu to již nebude svazovat ruce a jeho hra se určitě posune někam dál a bůhví, jestli zůstane jen u jednoho titulu v rukou Lebrona Jamese.

5. Návrat Derricka Rose

Derrick Rose si bohužel nepříjemně zranil koleno a nastala mu dlouhá pauza. Následující sezónu ho však již uvidíme běhat po palubovce. Sice to nebude hned na začátku kvůli dlouhé rekonvalescenci, ale i tak v sezoně 2012/2013 stihne nastoupit. Nezbývá než doufat, že se Rose dá 100 % dohromady a naváže na své výkony před zraněním. Budeme se také radovat z návratu Ricky Rubia, který vletěl do zámoří z Evropy ve velkém stylu, jeho rozlet ovšem přibrzdilo zranění kolena.

4. Vrátí Oklahoma porážku Miami nebo titul vyhraje někdo jiný?

Na konci sezóny by mnozí přepokládali další finále ve stejném složení, ale vůbec tomu tak být nemusí. Například Lakers velice posílilo, ale další týmy mají také veliké ambice a nechtějí být jen do počtu.

3. Jan Veselý – jediný Čech v zámořské soutěži

První sezona tohoto českého dlouhána byla taková zabydlovací. Šlo o to si okoukat jiný basketbal a zjistit na čem musí zapracovat. Doufejme tedy, že Honza pořádně přes léto na sobě zamakal a uvidíme ho nastupovat pravidelně v základní sestavě Washingtonu a předvede český basketbal v tom nejlepším světle. Bohužel dalšímu Čechovi Tomáši Satoranskému uniklo NBA zatím jen o vlásek. To ale neznamená, že v jedné v další sezoně ho tam neuvidíme.

2. Los Angeles Lakers BIG 5

Dlouhé spekulace předcházeli odchodu Howarda z Orlanda. Nikoho to již pořádně nebavilo. Nakonec přišla ohromná přestupová bomba, a to příchod tohoto pivota do již tak silného Los Angeles Lakers. Aby toho nebylo málo Lakers posilovalo dál, a to na pozici rozehrávače v podobě veterána Steva Nashe. Takže nám tady vzniká BIG 5 (PG – Nash, SG – Bryant, SF – Metta World Peace, PF – Pau Gasol, C – Howard). Otázkou je, jak to všechno sedne dohromady a zda střídající hráči Lakers budou adekvátně doplňovat základní pětku.

 

1. Nejlepší basketbal na světě

Nejlepší hráči basketbalu na světě musí zákonitě produkovat ten nejlepší basketbal na světě! A kdo by se netěšil na tuto velkolepou show?! 🙂

 

Takže ješte jednou nezapomeňte si poznačit 30. října ve vašem kalendáři, protože v tento den to všechno vypukne!

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share