TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

8 Majonéza

majonéza

Recept na majonézu pochází z kuchyně jednoho francouzského kuchaře. V roce 1759 vyhrál francouzský vévoda Richelieu bitvu nad britským vojskem a na oslavu jeho vítězství uspořádal hostinu, na které se měla podávat i studené omáčka ze smetany a vajec. Hlavní surovina – a to smetana – kuchařům bohužel došla, a tak ji nahradili olejem. Tímto způsobem vznikla první majonézská omáčka. Ta získala velkou oblibu a později se rozšířila do celého světa.

Total
0
Shares
Související články
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
ořechy
Read More

TOP 10 nejlepších ořechů

Ořechy jsou oblíbenou pochoutkou a nepostradatelnou součástí některých receptů. Jsou zdrojem energie a chrání naše zdraví. Připravili jsme pro vás seznam 10 nejlepších ořechů, které byste měli zařadit do svého jídelníčku. Seznamte se s nimi a vyberte si takové, které vás potěší nejen svou chutí, ale i účinky v oblasti zdraví.
Total
0
Share