10 přínosů, které má červené víno na naše zdraví

Nalijete si s chutí skleničku červeného vína? A dočkali jste se někdy výčitek, že to s vínem přeháníte? Níže najdete 10 dobrých důvodů, proč si pití červeného vína určitě nezakazovat a čím můžete příště rejpalům argumentovat. Ukážeme vám, jak prospívá zdraví.
červené víno
Červené víno je lepší než 10 doktorů. (foto: unsplash)

5. Reguluje hladinu cukru

Resveratrol, přírodní sloučenina nacházející se ve slupce hroznů, kontroluje hladinu cukru v krvi u diabetiků. Resveratrol také kontroluje hladinu cholesterolu a systolický krevní tlak.

6. Udržuje paměť v kondici

Přemýšlíte, jak si udržet bystrou paměť? Resveratrol přítomný v červených vínech podporuje tvorbu beta-amyloidního proteinu – klíčové složky v plaku mozku lidí s Alzheimerovou chorobou.

7. Usnadňuje léčbu nachlazení

Antioxidanty přítomné v červených vínech léčí běžné nachlazení, protože antioxidanty chrání buňky před škodlivými účinky volných radikálů, které hrají významnou roli při nachlazení.

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share