TOP 10: Jídla, která byste měli při návštěvě jejich země původu ochutnat

8 Croissant, Francie

croissant

Croissant je dělán z listového těsta a je vhodný jak k snídani, k svačině, obědu, tak i k večeři. Může být jak ve formě sladké, tak slané a pikantní. Ve Francii se jedí nejčastěji obyčejné croissanty bez přidaného másla. V jiných zemích jsou však plněny šunkou a sýrem, rajčaty se špenátem apod. Sladkou verzi pak představují croissanty plněné čokoládou nebo nutelou  a jsou polévány různými druhy polev.

Total
0
Shares
Související články
přejídání
Read More

10 tipů, jak stopnout emoční přejídání

Je známé, že stresové životní situace mají tendenci vyvolávat neodolatelnou touhu po jídle, co nás uklidňuje. Sedět na gauči u televize a ládovat do sebe čokoládovou zmrzlinu nebo hamburger se může jevit jako nejsnazší řešení na naše emoční strasti, nicméně v průběhu tohoto rituálu a s několika sousty navíc nám to jako dobrý nápad přestane připadat.
Total
0
Share