TOP 10: Jídla, která byste měli při návštěvě jejich země původu ochutnat

8 Croissant, Francie

croissant

Croissant je dělán z listového těsta a je vhodný jak k snídani, k svačině, obědu, tak i k večeři. Může být jak ve formě sladké, tak slané a pikantní. Ve Francii se jedí nejčastěji obyčejné croissanty bez přidaného másla. V jiných zemích jsou však plněny šunkou a sýrem, rajčaty se špenátem apod. Sladkou verzi pak představují croissanty plněné čokoládou nebo nutelou  a jsou polévány různými druhy polev.

Total
0
Shares
Související články
Read More

TOP 10 Perly japonské gastronomie

Japonské obyvatelstvo je známé vysokým věkem dožívání. Je to způsobeno především správným životním stylem. Japonské ministerstvo zdravotnictví dělá…
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share