TOP 10 Jídla, která nepocházejí z míst, ze kterých byste čekali

4 Sauerkraut – kyselé zelí

Sauerkraut

Z názvu by se dalo předpokládat, že se jedná o německý název, ale jsme zase vedle. Původním objevitelem byla Čína. Pochází z doby před 2 000 lety, kdy ho pojídali dělníci při stavbě Velké čínské zdi. Jediným rozdílem je, že Číňané nakládali zelí do rýžového vína, zatímco Němci do slané vody. Kyselé zelí bylo velmi oblíbené, bylo snadno dostupné, obsahovalo velké množství vitamínů a nekazilo se.

Total
0
Shares
Související články
přejídání
Read More

10 tipů, jak stopnout emoční přejídání

Je známé, že stresové životní situace mají tendenci vyvolávat neodolatelnou touhu po jídle, co nás uklidňuje. Sedět na gauči u televize a ládovat do sebe čokoládovou zmrzlinu nebo hamburger se může jevit jako nejsnazší řešení na naše emoční strasti, nicméně v průběhu tohoto rituálu a s několika sousty navíc nám to jako dobrý nápad přestane připadat.
Total
0
Share