10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

Lákavé nejsou ani na pohled, ovšem i tak se pro určitou skupinku staly pochoutkou, na kterou nedají napustit. Tak zpevněte žaludky, zhluboka se nadechněte a jdeme na to. Jen upozorňujeme – nic pro slabé povahy.
nejsmradlavější
Pořádně se naposledy nadechněte a jdeme na to! (foto: depositphotos)

5. Tmavá vejce

Jedná se o kachní vejce konzervovaná ve směsi jílu, popela, soli, nehašeného vápna a rýže po dobu několika měsíců. Černá a hnědá vejce pak samozřejmě smrdí po zkažených vejcích. To vážně někomu chutná?

vejce
Říká se jim také ”stoletá vejce”. Asi chápeme proč. (foto: depositphotos)

6. Hongeo-hoe

A jsme zase u toho fermentování. Hongeo-hoe je ryba, která byla fermentovaná ve vlastní kyselině močové. Má tak silný zápach podobný čpavku, že její smrádek všichni připodobňují k chlívku nebo kůlně. Z toho důvodu nemůže na seznamu nejsmradlavějších jídel světa chybět.

7. Stockfish

Z Norska je Stockfish jakákoli bílá ryba sušená studeným vzduchem a větrem na dřevěných stojanech. Bakterie adaptované na chlad uzrávají na rybách a jedná se o podobný proces jako u zrání sýrů. Voňavá ale rozhodně nebude.

stockfish
Stockfish je pro změnu norská lahůdka. (foto: depositphotos)

Total
0
Shares
Související články
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
Total
0
Share