10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

Lákavé nejsou ani na pohled, ovšem i tak se pro určitou skupinku staly pochoutkou, na kterou nedají napustit. Tak zpevněte žaludky, zhluboka se nadechněte a jdeme na to. Jen upozorňujeme – nic pro slabé povahy.
nejsmradlavější
Pořádně se naposledy nadechněte a jdeme na to! (foto: depositphotos)

5. Tmavá vejce

Jedná se o kachní vejce konzervovaná ve směsi jílu, popela, soli, nehašeného vápna a rýže po dobu několika měsíců. Černá a hnědá vejce pak samozřejmě smrdí po zkažených vejcích. To vážně někomu chutná?

vejce
Říká se jim také ”stoletá vejce”. Asi chápeme proč. (foto: depositphotos)

6. Hongeo-hoe

A jsme zase u toho fermentování. Hongeo-hoe je ryba, která byla fermentovaná ve vlastní kyselině močové. Má tak silný zápach podobný čpavku, že její smrádek všichni připodobňují k chlívku nebo kůlně. Z toho důvodu nemůže na seznamu nejsmradlavějších jídel světa chybět.

7. Stockfish

Z Norska je Stockfish jakákoli bílá ryba sušená studeným vzduchem a větrem na dřevěných stojanech. Bakterie adaptované na chlad uzrávají na rybách a jedná se o podobný proces jako u zrání sýrů. Voňavá ale rozhodně nebude.

stockfish
Stockfish je pro změnu norská lahůdka. (foto: depositphotos)

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share