10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

Lákavé nejsou ani na pohled, ovšem i tak se pro určitou skupinku staly pochoutkou, na kterou nedají napustit. Tak zpevněte žaludky, zhluboka se nadechněte a jdeme na to. Jen upozorňujeme – nic pro slabé povahy.
nejsmradlavější
Pořádně se naposledy nadechněte a jdeme na to! (foto: depositphotos)

8. Kiviak

Kiviak není jen nejsmradlavější, ale asi i nejodpornější pokrm, jaký se dá připravit. Skládá se z hromady malých ptáků, kteří se uloží do těla tuleně a tam kvasí po dobu 3 měsíců. Tato grónská „pochoutka“ se obvykle jí venku, abyste ten puch nenosili do iglú. Jako tohle chce už hodně silný žaludek.

9. Kæstur hákarl

Kæstur hákarl je národní jídlo Islandu a v překladu znamená „shnilý žralok“ (už si to představujete). Páchne čpavkem a způsobuje, že většina lidí se při prvním soustu… však vy víte.

hákarl
Dá si tu někdo shnilého žraloka? (foto: depositphotos)

10. Narezushi

Narezushi či nare-sushi často považované za „originální“ sushi, pochází ze starodávné Asie. Ryba je zabalená do soli po dobu šesti měsíců, aby se dostatečně prokvasila. Její pach ovšem připomíná měsíce nevynesený odpaďák nebo kanalizaci… zlaté české syrečky!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

10 osvědčených způsobů, jak se okamžitě cítit šťastnější

TOP 10: Nejoblíbenější fast foody na světě

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share