TOP 10: Moderní inteligentní technologie, které vám ulehčí život

Známe to všichni. Den má jen 24 hodin, my jsme v neustálém stresu a hekticky pobíháme, abychom všechno stihli. Do toho nám neustále zvoní telefon, doma na nás čeká mnoho dalších úkolů a odpočinek či chvíle relaxu je v nedohlednu. Připomíná vám to váš život? A co když to není tak úplně nutné a je možné si ho usnadnit?
technologie
Moderní technologie nám mají život usnadnit. Nebraňte se jim. (foto: depositphotos)

I když se může zdát, že nás moderní doba žene kupředu a nedá nám ani chvíli pro vydechnutí, je potřeba se na celou záležitost podívat s větším odstupem. Velkou výhodou jsou totiž i moderní pomůcky a technologie, díky kterým lze zvládnout celý ten koloběh o dost snáz. Nebojte se je využít a nenechte se zničit tímto příliš rychlým stylem života.

1. Inteligentní domácnost

Mezi ty nejmodernější technologie, o kterých byste určitě měli vědět, patří právě inteligentní domácnost. Váš domov totiž můžete jednoduše řídit pomocí aplikace v telefonu, a tak na vás už nemusí čekat tolik úkolů až přijdete domů. V rámci inteligentní domácnosti si můžete pohlídat rozsvícená světla, zatažené rolety nebo teplotu, která v jednotlivých místnostech je.

2. Inteligentní spotřebiče

Další velkou vychytávkou v technologiích jsou také inteligentní spotřebiče. Nejvíce lidé využívají inteligentní pračky a sušičky, domácí práce kolem prádla jsou tak mnohem jednodušší. Stačí si moderní pračku propojit s vaším chytrým telefonem a dát povel, kdy má začít vaše prádlo prát. Pak už vám je přijde oznámení o tom, že byl prací program dokončen. Podobně vám ulehčí práci také moderní pomalé hrnce nebo domácí pekárna.

3. Robotický vysavač

Velkou technologickou vychytávkou, která vám usnadní práci kolem domácnosti, je také robotický vysavač. Díky mobilní aplikaci ho můžete aktivovat například v době, kdy vy se chystáte na poradu během dopoledne. Než porada skončí, vaše podlaha bude čistá. Jediné, co pro to musíte udělat, je odstranit všechny překážky z vysávací plochy ještě předtím, než půjdete do práce.

Podobně jednoduše fungují také robotické sekačky na trávu. Pokud nesnášíte sekání trávy na vaší zahradě, můžete tuto práci jednoduše zadat robotické sekačce, která práci udělá za vás. Než si dočtete oblíbenou knížku, vaše zahrada bude zase krásně upravená.

4. Bezdrátová sluchátka

Další skvělou vychytávkou jsou i bezdrátová sluchátka. Díky nim poměrně dost zrychlíte vaši práci. Během telefonování totiž máte obě ruce volné, a tak můžete v klidu pracovat, připravovat doma jídlo nebo stavět stavebnici s vaší ratolestí. Navíc ta dnešní moderní sluchátka vydrží nabitá i několik dní, proto se nemusíte bát, že vaše pracovní vytížení během dne nevydrží. Využít je ale můžete nejen na telefonování. Během vaší procházky, při vaření nebo úklidu domácnosti můžete poslouchat váš oblíbený podcast, zatímco ostatní členy domácnosti vůbec nerušíte.

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share