TOP 10 Deskových her vhodných i do karantény

Buďme upřímní, karanténa není vždy úplně zábava. Pokud je vás v rodině víc, těžko si představit že každý usedne na celý den jen ke svojí činnosti a ostatních si nebude všímat. Kdy jindy je lepší příležitost, jak poznat člena své rodiny i z jiné stránky? Dnes vám přinášíme TOP 10 deskových her, které procvičí vaše schopnosti myslet dopředu, taktizovat a improvizovat.

1. Dostihy a sázky (koupit)

Začneme s jedním z nejvíce žádaných a oblíbených titulů na našem trhu.

DaS se objevily už v r. 1984, kdy je na trh přinesly ruce Ladislava Mareše. Jde v podstatě o českou variantu světově známé hry Monopoly, což je možná i důvod, proč se tehdejší vládě dílo pana Mareše nelíbilo. Režim hru oficiálně zkritizoval za šíření kapitalistických praktik, ale vyrábět ji nezakázal. To napomohlo slávě značky, což vedlo ke zvýšeným prodejům.

Hra je až pro 4 koňské nadšence a jednoduše jde o to být nejlepším koňským magnátem, mít co nejvíce koní a stájí, popřípadě méně, ale o to silnějších. Záleží samozřejmě na vaší taktice. Pokud se sejdete v plném počtu, může se herní doba vyšplhat až na tři hodiny, což je kopa příjemně stráveného času. A ten pocit, když vlastníte Napoliho! 😊

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share