10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
jídel
Tenhle článek se nejlépe podává nalačno. (foto: depositphotos)

8. Losí nos

U nás je naprostou klasikou tlačenka, aspik, sulc, ovšem v severních částech Kanady se s chutí konzumuje losí nos v aspiku, který se smíchá s kořením i želatinou a upraví se podobně jako naše tlačenka. Jíst zrovna něčí frňák? No teda nevíme.

9. Mravenčí polévka

Také v Thajsku se nachází místní pochoutka, na kterou obyvatelé Laosu nedají dopustit. Jedná se o polévku Tom Kati Kai Mod Daeng vyrobenou z mravenčích vajíček. Polévka je připravená ze zeleniny, kokosového mléka a hlavní ingrediencí kromě vajíček červených mravenců je i závěrečné zdobení živými mravenci. Něco jako sýr na rizotu, že ano?

10. Kukuřičná sněť

Také v Mexiku si z hlediska jídel potrpí na jednu velkou podivnost, která se jmenuje Huitlacoche (přezdívaný jako kaviár Aztéků). Jedná se vlastně o kukuřičnou sněť a z hlediska obsahu toxických látek je pro konzumaci v podstatě nebezpečná. Přesto se z ní dělají placky, houbové směsi… na seznam nejzvláštnějších jídel tohle rozhodně patří. No vždyť jo, vlastně o nic nejde, maximálně nějaký ten toxínek navíc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

TOP 10 Nejtěžší jídla, co kdy kdo “uvařil”

Total
0
Shares
Související články
Read More

TOP 10 Perly japonské gastronomie

Japonské obyvatelstvo je známé vysokým věkem dožívání. Je to způsobeno především správným životním stylem. Japonské ministerstvo zdravotnictví dělá…
Total
0
Share