TOP 10 Zvířata, která se jedí za živa

Velká část populace by v životě nedala do úst humra už jen proto, že je vařen zaživa. Je to z toho důvodu, že v mrtvých humrech by se bakterie šířily mnohem rychleji. I když je tu teorie, že tento způsob úpravy je naprosto bezbolestný (vložen do hrnce, který se pomalu přivádí k varu). Pro mnohé je však už tohle dosti děsivá představa, ale určitě je to nesrovnatelné s takovou představou, že byste se měli zakrojit a následně zakousnout do tvora, který ještě stále žije.

Tento článek je určen pouze pro otrlé a odvážlivci si mohou dokonce najít videa na internetu.

 

10 Odori ebi

Odori Ebi

Je to druh japonského jídla, který se skládá z krevet, které jsou stále na živu. A jaký je způsob úpravy? Nejprve se z nich oddělí skořápka a pak dochází k odstranění hlavy. Hlavy pak mohou být smažené a podávané se zbytkem krevet, které mají neustále v pohybu své nohy a tykadla. Mohou se namáčet do alkoholu, za účelem omámení a snadnější konzumace. Umírají až v momentu sežvýkání. Objednání tohoto druhu jídla je ovšem velmi nákladné, protože krevety musejí být velice rychle a obratně připraveny a na to je potřeba velmi šikovného kuchaře.

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share