TOP 10 Zvířata, která se jedí za živa

Velká část populace by v životě nedala do úst humra už jen proto, že je vařen zaživa. Je to z toho důvodu, že v mrtvých humrech by se bakterie šířily mnohem rychleji. I když je tu teorie, že tento způsob úpravy je naprosto bezbolestný (vložen do hrnce, který se pomalu přivádí k varu). Pro mnohé je však už tohle dosti děsivá představa, ale určitě je to nesrovnatelné s takovou představou, že byste se měli zakrojit a následně zakousnout do tvora, který ještě stále žije.

Tento článek je určen pouze pro otrlé a odvážlivci si mohou dokonce najít videa na internetu.

 

10 Odori ebi

Odori Ebi

Je to druh japonského jídla, který se skládá z krevet, které jsou stále na živu. A jaký je způsob úpravy? Nejprve se z nich oddělí skořápka a pak dochází k odstranění hlavy. Hlavy pak mohou být smažené a podávané se zbytkem krevet, které mají neustále v pohybu své nohy a tykadla. Mohou se namáčet do alkoholu, za účelem omámení a snadnější konzumace. Umírají až v momentu sežvýkání. Objednání tohoto druhu jídla je ovšem velmi nákladné, protože krevety musejí být velice rychle a obratně připraveny a na to je potřeba velmi šikovného kuchaře.

Total
0
Shares
Související články
ořechy
Read More

TOP 10 nejlepších ořechů

Ořechy jsou oblíbenou pochoutkou a nepostradatelnou součástí některých receptů. Jsou zdrojem energie a chrání naše zdraví. Připravili jsme pro vás seznam 10 nejlepších ořechů, které byste měli zařadit do svého jídelníčku. Seznamte se s nimi a vyberte si takové, které vás potěší nejen svou chutí, ale i účinky v oblasti zdraví.
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share