TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

8 Majonéza

majonéza

Recept na majonézu pochází z kuchyně jednoho francouzského kuchaře. V roce 1759 vyhrál francouzský vévoda Richelieu bitvu nad britským vojskem a na oslavu jeho vítězství uspořádal hostinu, na které se měla podávat i studené omáčka ze smetany a vajec. Hlavní surovina – a to smetana – kuchařům bohužel došla, a tak ji nahradili olejem. Tímto způsobem vznikla první majonézská omáčka. Ta získala velkou oblibu a později se rozšířila do celého světa.

Total
0
Shares
Související články
hubnutí
Read More

10 potravin, které urychlí vaše hubnutí

Opakovaně usilujete o redukci váhy? Pokud chcete zhubnout, tak jste se už jistě dívali na zdravější jídelníček a počítali si vhodný denní kalorický příjem. Bez pohybu a zdravého stravování nelze hubnout, to je jasná věc. Existují však potraviny, s nimiž spálíte mnohem více tuku a vaše cesta k vysněné postavě bude rychlejší.
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
Total
0
Share