TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

6 Kečup

kečup

Kečup – tento druh omáčky je velice populárním a oblíbeným doplňkem v každé kuchyni. Mnoho lidí by si mohlo myslet, že tato červená omáčka pochází původem z USA, ale není tomu tak. Pochází totiž z Číny. S kečupem se poprvé setkali evropští námořníci v roce 1690, ale nebyl to úplně takový druh kečupu, s jakým se setkáváme dnes. Hlavní surovinou byly ryby, spolu s chloridem sodným a kořením. Dnes jsou základem kečupu rajčata.

Total
0
Shares
Související články
alkohol
Read More

10 alkoholických drinků, které mají nejméně kalorií

Snad nikdo si nedovede představit letní období bez osvěžujícího drinku. Pokud si ho i vy nechcete během letních grilovaček a party odpustit, a přitom si hlídáte štíhlou linii, pak není nic lepšího, než se zaměřit na ty nejméně kalorické. A desítku z nich si právě teď ukážeme.
Total
0
Share