TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

6 Kečup

kečup

Kečup – tento druh omáčky je velice populárním a oblíbeným doplňkem v každé kuchyni. Mnoho lidí by si mohlo myslet, že tato červená omáčka pochází původem z USA, ale není tomu tak. Pochází totiž z Číny. S kečupem se poprvé setkali evropští námořníci v roce 1690, ale nebyl to úplně takový druh kečupu, s jakým se setkáváme dnes. Hlavní surovinou byly ryby, spolu s chloridem sodným a kořením. Dnes jsou základem kečupu rajčata.

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share