TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

8 Majonéza

majonéza

Recept na majonézu pochází z kuchyně jednoho francouzského kuchaře. V roce 1759 vyhrál francouzský vévoda Richelieu bitvu nad britským vojskem a na oslavu jeho vítězství uspořádal hostinu, na které se měla podávat i studené omáčka ze smetany a vajec. Hlavní surovina – a to smetana – kuchařům bohužel došla, a tak ji nahradili olejem. Tímto způsobem vznikla první majonézská omáčka. Ta získala velkou oblibu a později se rozšířila do celého světa.

Total
0
Shares
Související články
rostlinné mléko
Read More

Rostlinné mléko: 10 alternativ, které si zamilujete

Stále více lidí přichází na to, že kravské mléko ke svému životu nepotřebují. Některým nechutná, další mají problémy s laktózou nebo jim leží na srdci mlékárenský průmysl a jiní poukazují na jeho zbytečnost, pokud jde o naše zdraví. Patříte-li k některé z těchto skupin obyvatelstva, zkuste klasické mléko nahradit.
mlsná
Read More

10 tipů, co dělat, aby vás nehonila mlsná

Každý to zná – je večer, sedíte na gauči, koukáte na film nebo pracujete a přijde to – chutě. Něco byste si dali a přesně nevíte, co utiší vaše chuťové pohárky. Buď začnete jíst, co najdete v okolí, anebo se kousnete a mlsnou zkrátka překonáte.
Total
0
Share