TOP 10 Potraviny, které naleznete ve své kuchyni a fungují podobně jako konvenční antibiotika

7 Česnek

česnek

Česnek určitě nalezne úplně každý ve své kuchyni. Už po staletí zaujímá místo mezi léčebnými prostředky. Ve starověku byl používán na respirační onemocnění, nachlazení, kašel a chřipku. Během první světové války se využíval jako obklad při prevenci proti infekci z ran. A v posledních letech bylo vědecky prokázáno, že napomáhá proti cévním mozkovým příhodám, specifickým formám rakoviny, se srdečními problémy a kožními infekcemi. Obsahuje antioxidanty, které jsou vhodné proti nadměrnému množství radikálů v těle. Dva nasekané stroužky česneku denně vám pomůžou při čistění tepen a chrání tak srdce při konzumování jídla s velkým množství tuků.

Total
0
Shares
Související články
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share