TOP 10 Potraviny, které naleznete ve své kuchyni a fungují podobně jako konvenční antibiotika

6 Med

med

Dlouho před tím, než se začala používat antibiotika, se med používal jako antibiotikum na léčbu kožních oděrek. Vyznačuje se schopností ničit bakterie. Podává se v kombinaci s různými bylinkovými čaji, cibulí, česnekem, lékořicí, zázvorem a citrónem. Díky svému složení ničí skupinu mikroorganismů, se kterými si naše tělo samo nedokáže poradit. Velkou výhodou je, že nemá vedlejší účinky chemických antibiotik.

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share