10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

Lákavé nejsou ani na pohled, ovšem i tak se pro určitou skupinku staly pochoutkou, na kterou nedají napustit. Tak zpevněte žaludky, zhluboka se nadechněte a jdeme na to. Jen upozorňujeme – nic pro slabé povahy.
nejsmradlavější
Pořádně se naposledy nadechněte a jdeme na to! (foto: depositphotos)

8. Kiviak

Kiviak není jen nejsmradlavější, ale asi i nejodpornější pokrm, jaký se dá připravit. Skládá se z hromady malých ptáků, kteří se uloží do těla tuleně a tam kvasí po dobu 3 měsíců. Tato grónská „pochoutka“ se obvykle jí venku, abyste ten puch nenosili do iglú. Jako tohle chce už hodně silný žaludek.

9. Kæstur hákarl

Kæstur hákarl je národní jídlo Islandu a v překladu znamená „shnilý žralok“ (už si to představujete). Páchne čpavkem a způsobuje, že většina lidí se při prvním soustu… však vy víte.

hákarl
Dá si tu někdo shnilého žraloka? (foto: depositphotos)

10. Narezushi

Narezushi či nare-sushi často považované za „originální“ sushi, pochází ze starodávné Asie. Ryba je zabalená do soli po dobu šesti měsíců, aby se dostatečně prokvasila. Její pach ovšem připomíná měsíce nevynesený odpaďák nebo kanalizaci… zlaté české syrečky!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

10 osvědčených způsobů, jak se okamžitě cítit šťastnější

TOP 10: Nejoblíbenější fast foody na světě

Total
0
Shares
Související články
NEJPÁLIVĚJŠí
Read More

TOP 10 nejpálivějších papriček na světě

Zatímco někteří se pálivým jídlům vyhýbají, jiní je milují. Láska k pálivé chuti může vyústit až v cílené vyhledávání nejpálivějších papriček. Pro mnoho lidí jsou papričky více než pokrmem, je to jejich koníček, snaží se pravidelně nakupovat nebo pěstovat nejpálivější druhy a také se účastní různých soutěží v jejich pojídání. Zatímco běžná sladká paprika nijak nepálí, pálivost některých chilli papriček je tak vysoká, že je pro většinu lidí nesnesitelná. V tomto článku si představíme superpálivé papričky, které mají více než 1 milion SHU.
Total
0
Share