TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

7  Čokoláda

čokoláda

Historie čokolády je datována už od doby, kdy se v Americe vyskytovali Olmékové, Mayové a Aztékové. A není ani divu. Olmékové totiž žili na pobřeží Mexického zálivu, kde jsou velice příznivé podmínky pro pěstování kakaovníku. I Mayové rozšířili pěstování této rostliny do dalších oblastí Střední Ameriky. V té době měl kakaový bob veliký náboženský význam – každý rok docházelo k obětování zajatce, kterému bylo vyrváno srdce z těla poté, co vypil pohárek čokolády.  Později byly kakaové boby využívány i jako druh platidla.

Total
0
Shares
Související články
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share