TOP 10 Nejexkluzivnější jídla světa

7 Houby Matsutake

Opět  japonská specialita je japonská tradiční houba tricholoma matsutake, česky čirůvka větší. Tento druh hub roste v borovicových hájích Japonska, Číny a Korei. Čirůvka větší žije v symbióze s kořeny borovic a je jedinečná tím, že nikdy nevyroste dvakrát na stejném místě. Její chuť je velmi palčivá, kořeněná a právě proto Japonci tuto houbu rádi nazývají coby „královnu podzimních chutí“. Tato houbička se cení až 1000 dolary za kilogram. V zemi svého původu je houba ale de facto součástí kulturního dědictví a často se stává i velmi váženým darem.

 

matsutake

Total
0
Shares
Související články
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share