TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

8 Skořice

Skořice, jak ji známe v kuchyni (prášková skořice nebo celé skořicové „svitky“), je fakticky aromatická kůra skořicovníku. Má řadu léčivých a jinak pozitivních vlastností. Skořice snižuje krevní tlak, a tak zmírňuje silné příznaky menstruace či krvácení z nosu. Co se týče trávení – pomáhá štěpení tuků, zlepšuje metabolismus a zklidňuje střevní potíže. Voňavé koření se často doporučuje jako dochucovadlo při redukčních dietách. Byl také prokázán příznivý vliv skořice na průběh cukrovky – skořice totiž obsahuje látky, které pomáhají snižovat hladinu cukru (i cholesterolu) v krvi o téměř 30%.  Navíc má antibakteriální a antibiotické účinky a díky tomu bývá užívána i jako lék proti kašli, nachlazení a chřipce. I skořice ale může mít vedlejší účinky – může vyvolávat alergickou reakci a těhotné ženy by si ji měly dopřávat jen zřídka, a to jen v malém množství.

skořice

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share