TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

2 Dýně

Konzumace typicky podzimních dýní v české republice nemá zdaleka takovou tradici jako v USA. I sem ale tradice obřích oranžových tykví proniká rok od roku více, a tak už z nich neděláme jen kompoty, ale i polévky, saláty nebo alespoň halloweenské dekorace. Ať máte k dýním vztah, jaký chcete, věděli jste, že jsou výborným „pramenem“ vitamínu A, draslíku, β-karotenu a vlákniny, a to vše s minimem tuku? Překvapením je, alespoň pro mě, především to, že konzervovaná dýně je na živiny bohatší, než dýně čerstvě uvařená. Látky obsažené v dýni jsou prevencí proti vzniku nejrůznějších druhů nádorových onemocnění, předcházejí kornatění tepen a s tím i infarktu myokardu či mozkové mrtvici.

dýňě

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share