TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

2 Dýně

Konzumace typicky podzimních dýní v české republice nemá zdaleka takovou tradici jako v USA. I sem ale tradice obřích oranžových tykví proniká rok od roku více, a tak už z nich neděláme jen kompoty, ale i polévky, saláty nebo alespoň halloweenské dekorace. Ať máte k dýním vztah, jaký chcete, věděli jste, že jsou výborným „pramenem“ vitamínu A, draslíku, β-karotenu a vlákniny, a to vše s minimem tuku? Překvapením je, alespoň pro mě, především to, že konzervovaná dýně je na živiny bohatší, než dýně čerstvě uvařená. Látky obsažené v dýni jsou prevencí proti vzniku nejrůznějších druhů nádorových onemocnění, předcházejí kornatění tepen a s tím i infarktu myokardu či mozkové mrtvici.

dýňě

Total
0
Shares
Související články
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
Total
0
Share