TOP 10: Jídla, která byste měli při návštěvě jejich země původu ochutnat

8 Croissant, Francie

croissant

Croissant je dělán z listového těsta a je vhodný jak k snídani, k svačině, obědu, tak i k večeři. Může být jak ve formě sladké, tak slané a pikantní. Ve Francii se jedí nejčastěji obyčejné croissanty bez přidaného másla. V jiných zemích jsou však plněny šunkou a sýrem, rajčaty se špenátem apod. Sladkou verzi pak představují croissanty plněné čokoládou nebo nutelou  a jsou polévány různými druhy polev.

Total
0
Shares
Související články
Read More

TOP 10 Perly japonské gastronomie

Japonské obyvatelstvo je známé vysokým věkem dožívání. Je to způsobeno především správným životním stylem. Japonské ministerstvo zdravotnictví dělá…
rostlinné mléko
Read More

Rostlinné mléko: 10 alternativ, které si zamilujete

Stále více lidí přichází na to, že kravské mléko ke svému životu nepotřebují. Některým nechutná, další mají problémy s laktózou nebo jim leží na srdci mlékárenský průmysl a jiní poukazují na jeho zbytečnost, pokud jde o naše zdraví. Patříte-li k některé z těchto skupin obyvatelstva, zkuste klasické mléko nahradit.
Total
0
Share