10 tipů, jak konečně vydržet u cvičení a docílit postavy snů

Už je to nějaká doba, co jste naposledy obuli kecky a šli běhat. Možná už je to několik týdnů, co jste byli v posilovně a na cvičební podložku se vám ve skříni jen práší? Přiznejme si upřímně – prostě to opět nedopadlo. Možná za to mohla nemoc, rodinná krize, příliš mnoho povinností. Na tom ale nezáleží, důležité je opět začít a tentokrát u toho vydržet.
vydrzet
Je těžké začít a ještě těžší je vydržet. (foto: depositphotos)

Těchto 10 tipů vám pomůže u cvičení konečně vydržet a nepolevit!

1. Nepřestávejte

Nejjednodušší způsob, jak udržet věci v chodu, je prostě nepřestat. Vyhněte se dlouhým přestávkám při cvičení, jinak obnova zvyku bude trvat o to déle a bude vyžadovat mnohem větší úsilí.

2. Dejte si závazek

Zavažte se k tomu, že vydržíte 30 dní a že se danému cvičení nebo pohybu budete věnovat každý den, i kdyby to mělo být jen 20 minut. To váš cvičební návyk upevní.

3. Udělejte si to zábavné

Pokud se na cvičení netěšíte a jste doslova otrávení z toho, že budete muset něco dělat, snažte se udělat si to zábavnější. Existují tisíce způsobů, jak můžete pohybovat tělem a cvičit, takže se nevzdávejte, pokud jste se rozhodli, že zvedání závaží není pro vás. Každý pohyb se počítá, je jedno, jestli tancujete, běháte, cvičíte jógu nebo boxujete.

4. Najděte ten správný čas

Nedávejte čas cvičení na místo, kde půjde snadno odsunout stranou něčím důležitějším. Hned po práci nebo první věc ráno jsou často dobrá místa, kam cvičení zařadit. Tréninky v poledne může být příliš snadné přeskočit, protože se na vás valí hromada práce a povinností a pozdě večer už se nikomu nechce.

Total
0
Shares
Související články
nejlepších sportovců
Read More

TOP 10 nejlepších sportovců světa. Mistři medailí a rekordů

Stejně jako v každém oboru, i na poli sportu se najdou hvězdy, které můžeme označit za ty nejlepší. Opomineme částku na výplatní pásce a podíváme se na stránku výkonnostní a stránku toho, jak se daní sportovci zapsali do historie. Vyjede nám níže uvedený seznam top deseti nejlepších sportovců všech dob. Kdo kraluje celému žebříčku?
Total
0
Share