10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
jídel
Tenhle článek se nejlépe podává nalačno. (foto: depositphotos)

5. Balut 

Tohle rozdýchá jen málokdo. Filipínský pokrm zvaný Balut, který je populární hlavně ve Vietnamu či Koreji, je totiž určený jen těm, kdo mají žaludek doslova z oceli. Běžný člověk, který má alespoň nějaký vztah ke zvířatům, by zkrátka něco takového nemohl ani pozřít. Jedná se totiž o vyvinuté embryo kachny nebo kuřete, které se servíruje po krátkém povaření rovnou ze skořápky. Ze všech nejhnusnějších jídel je tohle snad největší nechuťárna.

6. Smažený škorpion

Zatímco někdo má rád smažený sýr nebo hranolky, v Číně se s tím zrovna nepářou a rovnou vám dají smaženého škorpiona na špejli, který může být doplněný omáčkou nebo čokoládou. Na podobné potvory si potrpí i místní v Kambodži. Ti zase vyhledávají smaženou tarantuli.

7. Malé chobotnice

Mořské plody včetně chobotnic jsou jídlem, které u nás jen tak někoho nepohorší. Ovšem v Koreji si s tepelnou úpravou takových potvůrek hlavu vážně nelámou. Jejich pokrm zvaný Sannakji neboli kroutící se chobotnice, je jídlem, které vám doslova může utéct z talíře. Ano, jedná se o malé chobotnice, které se mají čile k světu.

Total
0
Shares
Související články
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share