TOP 10 Potraviny, které naleznete ve své kuchyni a fungují podobně jako konvenční antibiotika

Všude okolo nás se vyskytují různé bakterie a mikroby. V boji proti nim jsou používána antibiotika, která nejsou až tak vhodná pro náš organismus. Existuje však spousta antibiotik vyprodukovaných přírodou, které jsou součástí našich kuchyní a fungují stejně jako syntetická antibiotika. Není tak nic jednoduššího, než využít těchto zdrojů, pravidelně je užívat a vytvořit tak obraný štít pro naše tělo proti všem neduhům.

 

10 Cibule

cibule

Řadíme ji do stejné skupiny jako česnek. Do celého světa se rozšířila ze západní Asie, kde rostla jako planá rostlina, ale poté, co lidé přišli na její léčivé účinky, ji začali pěstovat. Nejdůležitější látkou je alicin (látka, která má velký antibiotický účinek), dále obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Pro zahnání kašle je zde zaručený recept – šťáva z nakrájené cibule, posypaná cukrem. Určitě nám také pomůže při odkašlávání a je vhodná na dýchací cesty. Je také velmi účinná pro naše trávení. Pomáhá střevům a žaludku. Předchází hemeroidům, křečovým žílám a infarktu. Také diabetici by tuto cibulovinu neměli vynechávat ve svém jídelníčku, jelikož napomáhá snižovat cukr v krvi.

Total
0
Shares
Související články
ořechy
Read More

TOP 10 nejlepších ořechů

Ořechy jsou oblíbenou pochoutkou a nepostradatelnou součástí některých receptů. Jsou zdrojem energie a chrání naše zdraví. Připravili jsme pro vás seznam 10 nejlepších ořechů, které byste měli zařadit do svého jídelníčku. Seznamte se s nimi a vyberte si takové, které vás potěší nejen svou chutí, ale i účinky v oblasti zdraví.
Total
0
Share